1. >Vuodesta 1853
  2. >Lisää biodiversiteettiä ja suojele maapalloa

Lisää biodiversiteettiä ja suojele maapalloa, näin teemme sen Parempaa huomista varten.

Olet varmasti kuullut sen ennenkin. Se lupaus, sillä se on sitä, otamme erittäin vakavasti. Teemme sitä keskittymällä biodiversiteetin lisäämiseen ja maapallon resurssien suojelemiseen. Se on välttämätöntä. Maailman suurimpana vihannesmerkkinä (viljelijämme hoitavat yhteensä noin 186 000 jalkapallokentän kokoista maa-aluetta) voimme todella tehdä eron. Samoin kuin sinä voit. Lue lisää, jotta voit löytää, mitä me teemme ja mitä sinä voit tehdä!

Ja mitä Bonduelle tekee?

Katso, esität kriittisiä kysymyksiä. Siitä me pidämme. Selitämme sen mielellämme. Bonduellessa teemme parhaamme käyttämällä useampia vaihtoehtoisia maataloustekniikoita. Ajattele: viljelykiertoa (joka vuosi istutamme erilaisia kasveja tietyllä maapalstalla), mekaanista rikkakasvien torjuntaa ja hyönteishotelleja. Kaikki ratkaisut, jotka kuormittavat ympäristöä vähemmän. Käytämme myös vettä säästeliäästi ja istutamme jopa 500 erilaista lajiketta. Kaikki tämä biodiversiteetin edistämiseksi.

Mikä on biodiversiteetti ja miksi se on tärkeää?

Bio-mikä? Biodiversiteetti. Toisin sanoen: kaikki, mikä elää tällä maapallolla. Kasveista eläimiin. Mitä enemmän lajeja meillä on puutarhoissamme, puistoissamme, maatalousalueilla ja luonnonsuojelualueilla, sitä paremmin. Tämä biodiversiteetti pitää luonnon tasapainossa. Se varmistaa puhtaan veden, hedelmällisen maan ja vakaat ilmasto-olosuhteet.

Tässä on, mitä voit tehdä biodiversiteetin lisäämiseksi!

Tietenkin emme voi tehdä sitä yksin. Tarvitsemme apuasi tehdäksemme eron. Se voi tapahtua jo muutamalla pienellä muutoksella päivittäisessä käyttäytymisessäsi. Tulokset puhuvat puolestaan. Luot nimittäin paremman, helpomman ja huolettomamman elämän omalle sukupolvelle ja tuleville sukupolville. Tässä ovat vinkkimme!

  • Syö hieman vähemmän lihaa. Lihantuotanto aiheuttaa valtavaa CO2-päästöä. Yhden kilon naudanlihan päästö on noin 24 kiloa CO2, kun taas palkokasveilla se on vain 1 kilo. Vähentämällä lihan syöntiä ja valitsemalla kasvis- tai fleksitarjousruokavalion on suuri ero. Yksi päivä viikossa ilman lihaa säästää noin 6 kiloa lihaa, 587 kilometrin verran CO2-päästöjä keskimääräisestä autosta ja 750 litraa vettä. Onneksi vihannekset ja palkokasvit maistuvat erinomaisilta.
  • Mene puutarhaan. Ja istuta kukkia. Valitse esimerkiksi Suuri Kardeborre, Käärmeenkukka tai Villimeri. Nämä kasvit lisäävät biodiversiteettiä.
  • Anna tilaa hyönteisille. Aseta esimerkiksi hyönteishotelli. Nämä pienet olennot ovat luonnon siivoojia, ne toimivat ravintona muille eläimille ja ovat välttämättömiä viljelmiemme pölytykselle. Monitoimiset siis.
  • Rajoita muovinkäyttöäsi. Yksittäiskäyttöinen muovi päätyy liian usein luontoon. Ja se ei ole hyvä. Jätä siis se muovipullo ja kertakäyttöinen ateria. Valitse kestävämpi, uudelleenkäytettävä vaihtoehto.

Niin. Siinä oli paljon tietoa. Nyt kun tiedät tämän kaiken, tiedät myös, miksi on hyvä valita kasvipohjaista ruokaa useammin. Hyvää ruokahalua!