1. >Reseptit
  2. >Harira-keitto linssien ja kikherneiden kera

Harira-keitto linssien ja kikherneiden kera

Helppo
4 henkilöä
75 min
Ainekset
4 henkilölle
250 g naudanlihaa kuutioina

Öljyä

1 sipuli

3 valkosipulin kynttä

1 l vettä

2 lihaliemikuutiota

2 lehtisellerin vartta

2 rkl tomaattipyreetä

1 dl silputtua lehtipersiljaa

1/2 dl silputtua, tuoretta korianteria

1 purkki Bonduelle linssejä (valutettu paino 265 g)

1 purkki Bonduelle kikherneitä (valutettu paino 265 g)

Suolaa ja pippuria

Koristeeksi: taateleita ja sitruunaveneitä
Ainesosat 4 henkilölle
250 g naudanlihaa kuutioina

Öljyä

1 sipuli

3 valkosipulin kynttä

1 l vettä

2 lihaliemikuutiota

2 lehtisellerin vartta

2 rkl tomaattipyreetä

1 dl silputtua lehtipersiljaa

1/2 dl silputtua, tuoretta korianteria

1 purkki Bonduelle linssejä (valutettu paino 265 g)

1 purkki Bonduelle kikherneitä (valutettu paino 265 g)

Suolaa ja pippuria

Koristeeksi: taateleita ja sitruunaveneitä
  1. Vaihe 1
    Kuullota liha öljyssä kattilassa.
  2. Vaihe 2
    Silppua sipuli ja valkosipuli ja kuullota lihan kanssa.
  3. Vaihe 3
    Lisää vesi, anna kiehua ja kuori vaahto veden pinnalta.
  4. Vaihe 4
    Lisää lihaliemikuutiot ja paloiteltu lehtiselleri.
  5. Vaihe 5
    Anna kiehua kannen ala kunnes liha on kypsynyt.
  6. Vaihe 6
    Katso keittoa noin 1 tunnin kuluttua.
  7. Vaihe 7
    Lisää yrtit, linssit ja kikherneet ja kiehauta keitto.
  8. Vaihe 8
    Mausta suolalla ja pippurilla ja tarjoile sitruunaveneiden ja taateleiden kera kuten Marokossa.
Vinkki:
Keitto voidaan myös mainiosti soseuttaa tehosekoittimessa.
Tarvitsetko lisää inspiraatiota?
HelppoKeskitasoVaikea
< 15 min15 - 45 min45 min ja +
Leikkisä