Kasvispokekulho härkäpavuilla, avokadolla ja srirachamajoneesilla

30 min
Ainekset
1 henkilölle
155 g Bonduelle härkäpapuja

1 tölkki Bonduelle Crispy-maissia (150 g), valutettuna

250 g sushiriisiä

4 rkl riisiviinietikkaa

1 tl sokeria

½ mango

1 avokado

5 retiisiä

1 tl srirachakastiketta

2 rkl (japanilaista) majoneesia

3–4 rkl merileväsalaattia (wakame)

2 rkl pikkelöityä inkivääriä

1 tl (mustia) seesaminsiemeniä
Ainesosat 1 henkilölle
155 g Bonduelle härkäpapuja

1 tölkki Bonduelle Crispy-maissia (150 g), valutettuna

250 g sushiriisiä

4 rkl riisiviinietikkaa

1 tl sokeria

½ mango

1 avokado

5 retiisiä

1 tl srirachakastiketta

2 rkl (japanilaista) majoneesia

3–4 rkl merileväsalaattia (wakame)

2 rkl pikkelöityä inkivääriä

1 tl (mustia) seesaminsiemeniä
  1. Vaihe 1
    Kiehauta sushiriisi 350 ml:ssa vettä. Alenna lämpöä ja keitä riisiä kannen alla 10 minuuttia.
  2. Vaihe 2
    Lämmitä riisiviinietikka sokerin ja 1 tl suolan kanssa, kunnes sokeri on liuennut. Anna marinadin jäähtyä huoneenlämpöiseksi ja sekoita se riisin joukkoon.
  3. Vaihe 3
    Kuori mango ja leikkaa se viipaleiksi. Halkaise avokado, poista kuori ja leikkaa viipaleiksi. Viipaloi retiisit. Sekoita sriracha majoneesin joukkoon.
  4. Vaihe 4
    Jaa riisi kahteen kulhoon. Lisää riisin päälle mango, avokado, maissi, edamame-pavut, retiisit, merileväsalaatti ja inkivääri. Lisää joukkoon srirachamajoneesi ja ripottele päälle seesaminsiemeniä.
  5. Vaihe 5
    Myös herkullista grillatun kanan, pihvin tai katkarapujen kanssa.
Tarvitsetko lisää inspiraatiota?
Helppo
Keskitaso
Vaikea
< 15 min
15 - 45 min
45 min ja +