1. >Reseptit
  2. >Kikherne-shakshuka

Kikherne-shakshuka

Helppo
2 henkilöä
20 min
Ainekset
2 henkilölle
1 sipuli

2 valkosipulinkynttä

1 punainen paprika

1 rkl oliiviöljyä

1 tl savupaprikaa

2 tl jauhettua juustokuminaa

Suolaa ja pippuria myllystä

2 prk tomaattimurskaa

1 ps Bonduelle kikherneitä (150g)

4 suurta kananmunaa (M/L)

25 g fetajuustoa

1 rkl tahinia

Kourallinen sileälehtistä persiljaa
Ainesosat 2 henkilölle
1 sipuli

2 valkosipulinkynttä

1 punainen paprika

1 rkl oliiviöljyä

1 tl savupaprikaa

2 tl jauhettua juustokuminaa

Suolaa ja pippuria myllystä

2 prk tomaattimurskaa

1 ps Bonduelle kikherneitä (150g)

4 suurta kananmunaa (M/L)

25 g fetajuustoa

1 rkl tahinia

Kourallinen sileälehtistä persiljaa
  1. Vaihe 1
    Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Halkaise paprika, poista siemenet ja leikkaa puolikkaat pieniksi kuutioiksi. Kuullota sipulia, valkosipulia ja paprikaa oliiviöljyssä pannulla, johon on kansi saatavilla.
  2. Vaihe 2
    Lisää paprika, juustokumina, suola ja pippuri ja sekoittele, kunnes kasvikset saavat väriä.
  3. Vaihe 3
    Kaada tomaattimurska ja kikherneet pannulle ja anna kastikkeen hautua viisi minuuttia.
  4. Vaihe 4
    Kaiva kastikkeeseen lusikalla kuoppia ja riko munat kuoppiin. Sulje kansi ja anna shakshukan hautua, kunnes munanvalkuaiset ovat hyytyneet, mutta keltuaiset ovat vielä pehmeitä.
  5. Vaihe 5
    Koristele murustellulla fetalla, tahinitipoilla ja hienonnetulla persiljalla. Nosta tarjolle.
Tarvitsetko lisää inspiraatiota?
HelppoKeskitasoVaikea
< 15 min15 - 45 min45 min ja +
Leikkisä