Grillattu naudanlihapihvi linssivoilla
Helppo
4 henkilöä
90 min
Ainekset
4 henkilölle
800 g naudan jauhelihaa
8 oksaa timjamia
10 valkosipulinkynttä
1 sipuli
2 rkl oliiviöljyä
Vihreää salaattia
Linssivoi:
2 purkkia Bonduelle-linssejä (valutettuna 2 x 130 g)
2 salottisipulia
4 valkosipulinkynttä
¼ nippu timjamia
1 rkl oliiviöljyä
1,5 dl punaviiniä
250 g voita
Suolaa ja pippuria
8 oksaa timjamia
10 valkosipulinkynttä
1 sipuli
2 rkl oliiviöljyä
Vihreää salaattia
Linssivoi:
2 purkkia Bonduelle-linssejä (valutettuna 2 x 130 g)
2 salottisipulia
4 valkosipulinkynttä
¼ nippu timjamia
1 rkl oliiviöljyä
1,5 dl punaviiniä
250 g voita
Suolaa ja pippuria
Ainesosat 4 henkilölle
800 g naudan jauhelihaa
8 oksaa timjamia
10 valkosipulinkynttä
1 sipuli
2 rkl oliiviöljyä
Vihreää salaattia
Linssivoi:
2 purkkia Bonduelle-linssejä (valutettuna 2 x 130 g)
2 salottisipulia
4 valkosipulinkynttä
¼ nippu timjamia
1 rkl oliiviöljyä
1,5 dl punaviiniä
250 g voita
Suolaa ja pippuria
8 oksaa timjamia
10 valkosipulinkynttä
1 sipuli
2 rkl oliiviöljyä
Vihreää salaattia
Linssivoi:
2 purkkia Bonduelle-linssejä (valutettuna 2 x 130 g)
2 salottisipulia
4 valkosipulinkynttä
¼ nippu timjamia
1 rkl oliiviöljyä
1,5 dl punaviiniä
250 g voita
Suolaa ja pippuria
- Vaihe 1Kuullota hienonnettu sipuli, valkosipuli ja timjami paistinpannulla 1 ruokalusikallisessa oliiviöljyä. Älä anna ruskistua.
- Vaihe 2Lisää joukkoon punaviini ja anna kiehua. Lisää sula voi ja linssit, mausta suolalla ja pippurilla.
- Vaihe 3Rullaa voi tangon muotoiseksi leivinpaperin avulla ja anna sen jäähtyä vähintään 1 tunnin ajan.
- Vaihe 4Sekoita hienonnettu timjami ja 1 rkl oliiviöljyä jauhelihan joukkoon. Muotoile jauhelihasta pihvejä ja mausta reilusti suolalla ja pippurilla.
- Vaihe 5Paista kuumalla grillipannulla n. 2–3 minuuttia kummaltakin puolelta. Tarjoile pihvit linssivoin ja vihreän salaatin kanssa.
Vinkki:
Linssivoi on maukas lisä kaikkiin grillilihoihin, ja se sopii tarjottavaksi myös uuniperunoiden ja vihannesten kanssa sekä leivän päälle.
Katso myös: